Tuesday, March 4, 2008

Over vlees inpakken, sleeen, basketballen & snowboarden (geschreven door Jurgen)

Omdat we al weer bijna terugvliegen, gebruiken we elk vrij moment om nog meer Amerikaanse cultuur op te snuiven. Je zou bijna geen tijd meer hebben om een blog bij te houden... We hebben de TV wel gehad en van werkcultuur en gezondheidszorg weten we ook alles al, maar wat de Amerikanen echt goed kunnen dat is lol maken. Dus we zijn er nu op uit om zoveel mogelijk lol te maken, en dat gaat prima!


We hebben laatst een 'nieuw' gedeelte van NYC ontdekt, het 'Meat Packing District' (vlees inpakken). Rebecca ging daar ergens naar de kapper en kwam erachter dat er allerlei toffe marktjes, clubs, cafes en restaurants in de buurt zijn. De buurt staat vol met oude pakhuizen die omgebouwd zijn, maar zonder de fabrieksachtige hout- en metaal- en betonsfeer te verliezen. Het ziet er prachtig uit, zie deze foto hiernaast. En verder kunnen jullie hier nog wat fotos bekijken. We kwamen daarna toevallig langs de Buddha Bar geroffeld en we hebben daar echt heerlijk gegeten. Er was ook een serveerster die me een acupunctuur behandeling tegen de hoofdpijn heeft gegeven, want een restaurant mag geen paracetamol uitdelen hier --- stel je voor dat je er dood van gaat --- maar tegen acupunctuur hebben ze gelukkig geen regels. Het hielp trouwens prima.

En toen, en toen, toen ging het heel hard sneeuwen! Er zijn hier allerlei bergen en heuvels, dus Rebecca bedacht dat we gingen sleeen. Het resultaat is het filmpje hieronder en hier staan ook nog wat foto's.


Als je denkt dat we door de week 's avonds vroeg naar bed gaan dan heb je het niet goed door. We gingen vorige week naar Madison Square Garden om een wedstrijd van de New York Knicks te kijken (basketbal). Dat was ook een geweldige belevenis. Zie de foto's.
De Knicks hadden ook nog gewonnen voor het eerst sinds tijden, dus het was een prima sfeer.

Dit weekend was helemaal de bom: snowboarden in Windham. We sliepen in een prachtig cool Victoriaans huisje, waar 's ochtends de herten mee kwamen ontbijten.
Er lag een heleboel sneeuw en ik heb heerlijk gesnowboard, maar ik mistte wel mijn maatjes op de piste hoor. Sjonge sjonge. Samen brappen doe je niet alleen. Hier zijn de foto's van het weekend.

Groetjes!

1 comment:

Anonymous said...

Hai Jurrug en Rebec,
Wat gaaf dat jullie gewoon hertjes in de tuin hadden, dat is wel eens wat anders dan een mus!
Fijn dat jullie nog even kunnen genieten van de mooie natuur en elkaar voordat jullie weer terug komen naar Nederland.
Het is hier niet zo prachtig weer als bij jullie hoor! Vanavond regende, hagelde, onweerde, sneeuwde en waaide het hier heel hard..zo vies dat Asha niet eens naar buiten wilde!
Ik vind het verschrikkelijk fijn dat jullie bij weer thuis komen.
Nou, ik ga maar eens naar mijn bedje! xxx Krisje