Sunday, October 21, 2007

Het zonnige Montreal


Nou we zijn in Montreal aangekomen. Gister hebben we een auto gehuurd en zijn we op ons gemakje gaan rijden. Het is ongeveer 6 uur rijden naar Montreal. Bij het autoverhuurbedrijf hadden we goedkoopste en kleinste auto gehuurd. Maar gelukkig hadden ze die niet en kregen we een hele lekkere luxe uitvoering.

De route was eigenlijk alleen maar rechtdoor rijden. Onderweg kwamen we nog langs Albany waar Benj een half jaar heeft gewoond. Vanaf daar ging de route 3 uur lang door een national park heen. Het was er echt prachtig! Heel veel bergen/heuvels en daar reden wij doorheen. De bomen hebben hier bijna alle kleuren van de regenboog. Veel rode/roze en gouden blaadjes. Het was moeilijk om niet steeds oeh en ah wat mooi te zeggen.Het leek wel of we door een schilderij reden. Maar jongens, dat zijn wel van die momenten dat je denkt: ik wou dat mijn hele familie en al mijn vrienden hier ook in de auto zaten, zodat ze konden zien hoe prachtig mooi het hier is! We hebben al rijdende wel foto's gemaakt. Het is nog maar de vraag of dat gelukt is.

De auto had ook cruise-control. We hebben denk de hele weg op cruise-control gereden. We kwamen geen kip tegen onderweg. Met cruise-control stel je de snelheid in die je wilt aanhouden. Maar als je bijvoorbeeld remt, dan gaat hij van de cruise-control af. Als je dan wilt dat de auto weer die bepaalde snelheid gaat aanhouden, druk je gewoon op het knopje. En dan ineens schiet de auto vooruit!!! Hij begint te accellereren alsof je in en raket zit. Hahah. Ik vond het een geweldige ervaring. Het grappigste is dan nog wel, dat die auto zo hard gasgeeft terwijl jouw eigen voeten het gaspedaal niet aanraken. Net alsof je in de botsauto's zit.

Nu zitten we buiten in het zonnetje op het terrasje van ons hotelletje (Hotel de Paris heet het. We hebben lekker koffie met croissants gehad. MMMMMMM ik heb echt een vakantie gevoel. Jurgen is het programma van de conferentie aan het doornemen om te zien,naar welke workshops hij allemaal heen wilt gaan. Voor mij is het deze week vakantie, maar voor Jurgen is het keihard werken. Maar goed dat zijn werk zijn hobby is :-)

Montreal is een stad waar Jurgen en ik ons meteen thuis voelde. Het heeft Europesche uitstraling en de mensen zijn ook anders dan de amerikanen. Het lijkt op veel plekken ook op Parijs met allemaal leuke straatjes met boetiekjes en cafeetjes. Vandaag hebben Jurgen en ik nog samen de tijd om de toerist uit te hangen en dan ben ik de rest van de week op mezelf en mijn creditcard aangewezen!

Nou jongens en meisjes, ik moet de laptop dichtdoen van Jurgen. We gaan verder van het zonntje genieten hier in Canada.

3 comments:

Anonymous said...

Heerlijk zeg! Eventjes in en om New York, nu alweer in Canada.
Fantastisch om jullie zo te kunnen volgen.
Heel veel plezier in Montreal!
Liefs,
Liesbeth

Anonymous said...

He Jurgen en Rebecca,

leuk he in Montreal. Ben er ook geweest, ook in de botanische tuin. Vond het toen heel mooi. Ook die Indian Summer is echt mooi he? Nou de groetjes maar weer.

Arjen

Korting said...

Heel relaxed hoor, wil ook graag naar canada.