Tuesday, September 25, 2007

We zijn er!

We zijn goed en wel aangekomen op bestemming. Voor mijn gevoel zijn we al een maand weg! Zoveel dingen hebben we al gedaan en geregeld. Jurgen en ik zien eruit als zombies. De jetlag is goed bezig en zorgt ervoor dat Jurgen om 5.30 uur s' morgens klaarwakker is en niet meer kan slapen. Gelukkig kan ik dat dan nog wel ;-)Maar tegen 8.00 uur ben ik toch ook wel wakker. Rond een uur of 18 uur hier, voelen wij ons belabberd en willen we niets liever dan slapen. Het blijft toch gek dat jouw eigen lichaam lekker doet waar het zin in heeft en dus gewoon in de slaapmodus gaat.

White Plains is een leuke stad, met parken, veel bomen en heeel veel eekhoorns. We wonen 5 minuten lopen van het centrum af. Hier bevinden zich de bioscoop, de winkelcentra en alle banken etc. Het appartement is te gaaf om waar te zijn, behalve dan dat er geen enkel meubelstuk in stond. Er is in ieder geval ruimte genoeg voor alle logees!

Op zondagochtend hebben we een mooie dikke auto gehuurd en zijn we op pad gegaan. Het rijdt wel lekker hoor zo'n automaat. Jurgen zat achter het stuur alsof hij nooit anders gedaan heeft. Die dag zijn we op pad gegaan en hebben we allerlei garagesales bezocht, op zoek naar koopjes en leuke meubeltjes. De score aan het eind van de dag was: een eettafel met mooie stoelen, 2 bijzettafeltjes, een koffietafel, een koffiezetapparaat, een broodbakmachine, 2 spiegels (you know me ;-)) en een kist waar de tv op komt te staan. Gelukkig paste dit allemaal in de lift. Ja dit wel.....

Wat er niet in de lift paste dat zal Jurgen jullie nog wel uitgebreid vertellen.

Voordat je hier van allerlei diensten gebruik kan maken zoals internet, kabel, autoverzekering moet je eerst je social security number (sofinummer) hebben. Dit hebben we vandaag aangevraagd. We gaan vandaag proberen om internet etc te regelen voor ons appartement. Want het voelt echt alsof we van de buitenwereld zijn afgesloten. Hopelijk gaat dit snel. Op dit moment zit ik in een soort Starbucks aan een bartafel aan het raam te internetten. Aan de overkant zit Jurgen zijn best te doen om een bankrekening te openen bij de Chasebank of Manhattan.

De natuur is hier prachtig. Er zijn overal bossen, bomen, meren. Dwarsdaar doorheen gaan allemaal snelwegen. Echt het zijn er te veel om op te noemen. Gelukkig kan ik heeel erg goed kaartlezen en verdwalen we nooit. (Dit is geen grapje)

In Nederland hebben we geen zomer gehad. Maar hier is het prachtig weer. Ik heb de afgelopen maanden nog niet zulke mooie blauwe luchten gezien als hier. Het is rond de 27 graden overdag. Dus we mogen niet klagen.

Als het goed is komt Jurgen zo terug en dan gaan we in het park onze pizza opeten die we overhadden van gisteravond. We hebben de fout gemaakt om een Large pizza te bestellen. Hij was ook echt LARGE. Volgende week beginnen we met gezond eten.

1 comment:

Unknown said...

Een dikke weltruste XXXXX uit Holanda.

Liefs Yumi